Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Utazási ajánlataink +36(20)-411-4552

Autóbusz bérlés +36(20)-936-1674

Írjon nekünk info@romcar.hu

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Hallstatt csodái

Utazás alapadatai 2173

Hallstatt csodái

2020.08.22

 

Egy egyedülálló városnézésre invitálunk, ahol az Unseco világörökség részeként világhíres Hallstatt városát először madártávlatból mutatjuk meg Neked!

Tarts velünk! -  A tériszonyt kötelező otthon hagyni!!!

 

Program:

Indulás a felszállási helytől függően az éjszakai/hajnali órákban. Az éjszaka folyamatos utazással telik, rövid mosdószünetekkel megszakítva.  A reggeli órákban megérkezünk Obertraunba, ahol kabinos felvonóba szállunk (rossz idő esetén nem üzemel!!) és egészen a 2109 méter magas csúcs csúcsra, a Kripenstein tetejére indulunk. A felvonóból kiszállva a Heilbronner Rundwanderweg-en találjuk magunkat, amely a Salzkammergut egyik legszebb túra útvonala ami hegytetőn vezet. Az úton találkozhatunk a Dachstein –cápával, a Heilbronn –csúcskeresztnél csúcs képeket készíthetünk, rápillanthatunk a hegy déli oldalán elnyújtózó Dachstein gleccserre,  de a legnagyobb attrakció csak ez után jön! – maga a Fünf Finger (öt ujj) kilátó. Ez egy acélból készült szerkezet, amely hosszan kinyúlik a szikla széléről az alatta lévő 400 méter mély szakadék fölé.  A kilátó ujjai egyenként más-más lehetőséggel várnak: az egyik üveg aljzattal rendelkezik – mintha a felhőkön sétálnánk, a másik végébe képkeretet szereltek, hogy legbátrabb pillanatunkat megörökíthessük, de találunk az egyik ujjban távcsövet is, hogy az alattunk elterülő lenyűgöző  hallstättersee –i panorámát kémlelhessük.A csúcson eltöltött néhány óra után ismét kabinokba szállunk és megkezdjük az ereszkedést, hogy immár a fentről megcsodált Hallstatt városát testközelből is megszemlélhessük.   Városnéző utunk során útba ejtjük a Beinthaus-t (Csontmúzeum) - A szűkös temető miatt a holtakat 20-30 év után exhumálták, csontjaikat kifehérítették és dekorálták. A koponyákra ráfestették az elhunyt nevét, születésének és halálának évét, valamint kereszteket, tölgylombot, virágokat. Összesen 610 koponya található a csontkamrában – a Kulturális Örökség múzeumát: szemléletesen és részletesen dolgozza fel Hallstatt 7000 éves történelmét. A múzeum bemutatja a helyi sóbányászat fejlődését, a helyi vallást, az itt élők mindennapi életét. Ez után némi szabadon eltölthető idő következik. Az esti órákban búcsút veszünk Hallstattól és megkezdjük haza felé tartó utunkat. Várható érkezés a késő esti/éjszakai hajnali órákban.

Részvételi díj:  13 900 Ft/fő

Részvételi díj tartalmazza: utazás felső kategóriás, légkondícionált autóbusszal, idegenvezetés.

Részvételi díj nem tartalmazza: utasbiztosítás 490 Ft/fő, a helyszínen felmerülő belépőjegyek árait, csoportos kedvezményes belépő: felnőtt 30,70 EUR/fő, 7-16 éves korig: 16,50 EUR/fő

A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek!

Felszállási helyek: Tolna, Szekszárd, Dombóvár, Kalocsa, Baja, Bátaszék, Komló, Pécs, Bonyhád, Kakasd, Kaposvár, Paks, Dunaföldvár

 

 

 

Érintett területek

 • Ausztria
 • Salzburg tartomány

További ajánlatok (időpontok és árak)

Sajnos az adott úthoz nincs elérhető ajánlat.
Copyright ROMCAR TRAVEL UTAZÁSI IRODA 2014. | Minden Jog Fenntartva.