Semmeringi kalandozások

Időpontok és árak

Indulás Nap/éj Közlekedés Ellátás Katalógus ár Akciós ár Foglalás
2021.07.17. 1 nap / 0 éj Busz program szerint 14 900 Ft/fő 14 900 Ft/fő Foglalás

A feltüntetett díj a megjelölt programra vonatkozik és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, helyszíni belépők valamint az útlemondási biztosítási díj és utasbiztosítás (BBP) díja.

Ajánlatkérés
A fenti árak tartalmazzák:

Utazást felsőkategóriás autóbusszal, idegenvezetést, tolnai, szekszárdi, és további 13 vidéki felszállási lehetőséget.

A fenti árak nem tartalmazzák:

Belépők: Vonatjegy: 8 EUR/fő

Felvonó jegy retúr: 17 EUR/fő (csak egyirány 12 EUR/ fő)
Felvonó jegy csak fel: 12 EUR/fő
Kombinált felvonó rollerrel, gokarttal: : 20-22 EUR/fő + 4 EUR sisak/fő

Külön fizetendő:

BBP biztosítás: 605 Ft/nap
Stornó biztosítás: 1,8%
Audio-guide: 490 Ft/nap/fő
Fix, előre megválasztott ülőhely: +1,000 Ft/fő


Programleírás

Indulás az éjszakai / hajnali órákban, utunk elsőként Gloggnitz-ba, Lindt csokoládé mintaboltjába. Kóstolás után kedvezményes vásárlásra nyílik lehetőség.

Innen a közeli Maria Schutz-ba utazunk, mely egyike az ausztriai Mária-kegyhelyeknek. A Semmering-hegy lábánál lévő falu csodatévő forrásáról és ízletes fánkjairól nevezetes, melyeket nem érdemes kihagyni.
Utunk tovább vezet Semmeringbe, a XIX. század császári üdülőközpontjába. A parkolóból a Magic Mountain Xpress kabinos felvonóval érjük el a csúcsot és felfedezzük az 1340 méter magas Hirschenkogel hegy nyújtotta élményeket. A legmagasabb pontja a 30 m magas Millennium kilátó, ahonnan csodaszép kilátás tárul a Semmering - Rax - Schneeberg "varázshegyek" álomvilágára egészen a Bécsi medencéig. A hegy tetején pihenhetünk, sétálhatunk, akinek van kedve, a felvonó helyett gyalog is lesétálhat a hegyről. A bátrabbakra pedig vár az óriás roller és gokart pálya, amivel le lehet gurulni a völgybe. Páratlan élmény, amit mindenképpen érdemes kipróbálni!
Jó idő esetén érdemes elsétálni a Semmeringi Panoráma úton, ahol szintén a festői tájban gyönyörködhetünk.
Később lesétálunk semmeringi vasúthoz, amely Európa első hegyi vasútja volt. A vasúti pálya 41 km hosszú, 16 viaduktja (ebből a legtöbbje kétemeletes), 15 alagútja és 100 íves hídja van. Ennek a történelmi vasútvonalnak egy részén utazunk. A vonat egyik oldalán kősziklák emelkednek a magasba, míg a másik oldalon szédítő mélység tátong. A vonat ablakából a festői tájban lehet gyönyörködni. 30 perces utazást követően érkezünk Payerbach-ba.

Újra buszra szállunk és megkezdjük utunkat hazafelé.Érkezés a késő éjszakai órákban.