Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Utazási ajánlataink +36(20)-411-4552

Autóbusz bérlés +36(20)-936-1674

Írjon nekünk info@romcar.hu

  ERDÉLY CSODÁI

2018.05.23-27.

 
Program:
 
1. nap
Indulás Tolnáról, Szekszárdról és környékéről a kora hajnali órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, érkezés Nagyváradra. Látnivalók: római katolikus központ, Szent László székesegyház, Szent László herma, Püspöki palota, Kanonok sor, Szent László tér, Bémer tér, stb.. Továbbutazás, a Király–hágó ( a történelmi Erdély nyugati kapuja  ) megtekintése. Majd Magyarvalkó és Magyargyerőmonostor, Kalotaszeg gyöngyszem templomainak megtekintése. Továbbutazás a szálláshelyre, a szállás elfoglalása majd vacsora.
 
2. nap
Reggeli után Torda, a vallásszabadság városának megtekintése, majd a 17. században nyitott sóbánya meglátogatása. Utána túra a Tordai-hasadékban. ( végig megyünk a kb. 3 km hosszú szurdoknak csaknem függőleges, 200 m–ig emelkedő, hatalmas sziklafalai között. (két órás túra)) Továbbutazás Marosvásárhelyre. Látnivalók: Teleki Téka ( magánkönyvtár ), Kultúrpalota ( Tükörterem), képtár, a Bolyaiak és Sütő András sírja a református temetőben. Végül  Farkaslaka  ( Tamási Áron sírja ) az úti célunk. 
Továbbutazás a szálláshelyre, a szállás elfoglalása majd vacsora.
 
3. nap
Reggeli után a zeteváraljai gáttó megtekintése, majd  a Libán tető  ( Görgényi havasok ) érintésével érkezés Gyergyószárhegyre. Látnivaló: Lázár kastély. A nap további részében az alábbi látnivalókat tekintjük meg: Pongrác tető, átsétálás a lélegzetelállító Békás-szoroson, séta a Gyilkos-tó körül, Szent Kristóf kápolna, Gyergyószentmiklós Örmény templom. Az utazás során a Görgényi-havasok egyik legszebb útszakaszán buszozunk érintvén a Bucsin-tetőt–az 1273 m magas vízválasztót a Sóvidék és a Gyergyói-medence között. Továbbutazás Szovátára, a Medve- tóhoz, séta a sósziklához.  A  továbbiakban Korond (népi kerámiák) az úti célunk. 
Vacsora a szálláshelyen.
 
4. nap
Reggeli után a Hargita-hegységen át utazunk, érintve a Tolvajos-tető keresztjeit. Majd Csíkszeredán megtekintjük a Makovecz Imre által tervezett Millénniumi templomot. Továbbiakban felkeressük a csíksomlyói búcsújáró kegyhelyet, a ferences kolostort és a ferencrendi bazilikát. Továbbutazás Tusnádfürdőre ( borvíz ), majd séta a Szent Anna kráter-tó körül. Továbbutazás Bálványosra a Torjai büdösbarlanghoz majd Máréfalvára, a székelykapukhoz. 
Vacsora  a szálláshelyen.
 
5. nap
Reggeli a szálláshelyen. Utána hazaindulás az alábbi látnivalók megtekintésével. Segesvári városnézés a máig lakott várral,  Kolozsvár városnézés. Látnivalók:  Mátyás király és Bocskai István szülőháza, Szent  Mihály plébániatemplom, Bánffy-palota, a főtéri Mátyás király szoborcsoport, Bolyai egyetem és a Farkas utcai református templom stb.
Hazaindulás a késő délutáni órákban, folyamatos utazás, rövid pihenőkkel, érkezés az éjszakai órákban.
A programok sorrendje változhat!
 
 
Részvételi díj:
59.900,-Ft / fő
 
 
FELSZÁLLÁSI HELYEK:

Szekszárd- Tolna- Paks- Kalocsa- Baja- Bátaszék- Bonyhád- Pécs- Komló- Dombóvár- Kaposvár

A részvételi díj tartalmazza: A programok sorrendje változhat!
- utazás, SAJÁT kényelmes légkondicionált autóbusszal
- szállás, 4 éjszaka magánházaknál, 2-3 ágyas szobákban ( egyágyas felár 16.000,-Ft ) 
- helyi idegenvezető
- félpanzió
 
A részvételi díj nem tartalmazza: 
-a helyszínen felmerülő fakultatív programok és belépőjegyek árait
- utasbiztosítás 5 napra: 2.600,-Ft/ fő
- várható belépőjegyek költsége összesen: kb. 80 RON (kb. 6.000,- Ft ) 
 
 
A program minimum 35 fő jelentkezése esetén indul!

Utasbiztosítás

Mondial EUB

Ajánlatkérés

Nincs sok ideje?
Nem tud választani az ajánlatok közül?
Kérjen személyre szabott árajánlatot.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy le ne maradjon híreinkről, akcióinkról valamint újdonságainkról.

Copyright ROMCAR TRAVEL UTAZÁSI IRODA 2014. | Minden Jog Fenntartva.
még töltünk