Bécsi kiruccanás

Időpontok és árak

Indulás Nap/éj Közlekedés Ellátás Katalógus ár Akciós ár Foglalás

A feltüntetett díj a megjelölt programra vonatkozik és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, helyszíni belépők valamint az útlemondási biztosítási díj és utasbiztosítás (BBP) díja.

Ajánlatkérés
A fenti árak tartalmazzák:
  • az utazást felső kategóriás autóbusszal, utaskísérővel
A fenti árak nem tartalmazzák:
  • a belépőjegyek árát
  • a baleset,-betegség,-poggyász biztosítás díját (605 Ft/fő/nap)
  • fix ülőhely igényt a buszon (1.000 Ft/fő )

Programleírás

Schönbrunni Állatkert: A világ első állatkertje volt, 2010-ben Európa legjobb állatkertjévé választották.
A pandák és sok más ritka állat évente több, mint 2 millió látogatót vonz ide. A létesítményt eleinte csak a császári család tagjai és vendégei, valamint diplomaták látogathatták, közönség előtt csupán 1778-ban nyitották meg a kapuit. A Schönbrunni állatkert ma a világ egyik legmodernebb és legjobb állatkertjének számít. Több mint 700 állatfaj él itt, a szibériai tigristől a vízilón át az orrszarvúig. Az állatkert legnépszerűbb lakói az óriáspandák.
A Schönbrunni állatkert a világ azon kevés állatkertjei közé tartozik, amelynek a Kínai Népköztársaság egy pandapárt ajándékozott. Különleges látnivalók az Esőerdőház, a nagy Dél-Amerika terület és az ORANG.erie,
mely a bécsi orangutánok új otthona. Az Állatkertben játszótér, tanösvény, lombkoronaösvény, állatsimogató is található. Az állatkertben senki nem marad éhen, hiszen nem csak a Kaiserpavillon teraszán, hanem a kellemes sörkertben is ehetünk.

Práter: A bécsi Práter sokaknak csak a híres vidámparkot jelenti, pedig a Duna és a Duna-csatorna közti sziget hatalmas déli felét elfoglaló zöldterület az osztrák főváros legkedveltebb pihenő-, kirándulóhelye. Az autentikus vurstli hangulatot árasztó vidámpark fölé magasodva méltóságteljesen, lassan forognak az Óriáskerék jellegzetes piros kabinjai Bécs egyik szimbólumaként. A vidámparkba az utóbbi években számos technikai újdonságot hoztak, mint pl. a 100 km/h sebességgel forgó, félelmetes Turbo Booster, a Space Shot nagyon magas tornya, mely iszonyat erővel lövi ki a levegőbe a vállalkozó kedvűeket, vagy az ország legmagasabb körhintája a Prater Turm, mely szédítő 117 m magasságban pörgeti a szerencséseket. Az egyik legdurvább attrakció az Ejektion Seat, egy nyitott acél gömb, melyben 2 embert ültetnek, aztán kilövik őket egyenesen az „űrbe”.Természetesen szelídebb attrakciók is szép számmal vannak, egészen kis gyerekekre specializált játékokkal is el van látva a park. Klasszikus régimódi látványosságok a Szellemvasút, az Elvarázsolt kastély, a lazábbtól a nagyon meredek hullámvasutakig.
Az egyik legújabb attrakció a világhírű panoptikum, a Madame Tussauds intézménye, mely az óriáskerékkel szemben, a Calafatiplatzon található. A vidámpark szélén található a Planetarium, itt az előadások német nyelven vannak.

Miután mindkét csoportunk végzett a programmal, egy közös bécsi buszos városnézésre indulunk a Ringen idegenvezetéssel és megkezdjük utunkat hazafelé. Érkezés a késő éjszakai órákban.

 

Belépők:
Állatkert: Felnőtt: 24 Euro/fő, gyermek 14 Euro/fő
A vidámpark látogatása ingyenes, az attrakciókért külön kell fizetni, 1-2 eurótól egészen 15 euróig terjed az árlista játéktól függően. Óriáskerék: Jegyár: 9 euro, gyerek (3-14): 4 euro, 3 év alatt ingyen.

Felszállási helyek: Tolna, Szekszárd, Paks, Bátaszék, Bonyhád, Kakasd, Kalocsa, Baja, Pécs, Komló, Kaposvár, Dunaújváros, Dunaföldvár