Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Utazási ajánlataink +36(20)-411-4552

Autóbusz bérlés +36(20)-936-1674

Írjon nekünk info@romcar.hu

Velence a gondolák városa 2 nap/ 1 éj

2018. 04. 28-29.

 

A gyönyörű Velence nemcsak építészeti és művészeti érdekességeket tartogat, de a sok száz évet megélt falak misztikus történetekről is bőven tudnának mesélni.Különleges fekvése, lenyűgöző építészeti csodái, romantikus hangulata és világhírű karneválja egyszer az életben mindenki számára kötelezővé teszik az Adria királynőjeként becézett Velencét. Jöjjenek velünk és fedezzük fel együtt a lagúnák városaként is emlegetett Velencét

 

Program:

1. nap:

Indulás a felszállási helytől függően a késő esti / éjszakai órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Punta Sabbioni kikötőbe a reggeli órákban.

A kikötőből együtt megyünk át hajóval Velencébe, ahol gyalogos városnézéssel kezdjük meg a napot.

Látnivalók: Szent Márk tér, Sóhajok hídja, Rialto, Óratorony, Dózse Palota

A gyalogos városnézést követően szabadprogram, vagy fakultatív program: hajóval átmegyünk a környező két szigetre, Murano és Burano felfedezése.

A Muranosziget igazi fellendülése 1291-ben kezdődött, amikor a Velencéből tűzveszélyességük miatt kitiltották az üvegfúvó műhelyeket, és azok Muranóra költöztek. A 14. században elkezdődött az üvegtermékek exportja, a sziget eleinte tükreinek és üveggyöngyeinek köszönhetően vált világhírűvé. Később a csillárok váltak a sziget leghíresebb termékévé.

Burano legfőbb nevezetességét az élénk színűre festett lakóházai jelentik. A sziget virágkora óta mind a mai napig az önkormányzat adja ki az engedélyt arra, hogy az egyes házakat milyen színűre lehet festeni. Ennek köszönheti a sziget a legváltozatosabb pasztellszínek egyvelegében pompázó utcaképét. Egy legenda szerint a házak tarka színei segítették a halászokat, hogy a színek alapján ködös időben is könnyen hazataláljanak. A buranói csipke a sziget egész Európában keresett exportcikke. A csipkekészítés a legkülönbözőbb társadalmi rétegekben egyaránt elterjedt, bár ami a nemesi származású asszonyok és a tehetősek részére a női alkotókészség kibontakoztatása volt, az az apácák számára az alázatosság gyakorlását és az elmélkedés lehetőségét nyújtotta, a legszegényebbek számára csak puszta kenyérkereseti forrást jelentett.

A szigettúra után a szállások elfoglalása következik, majd fakultatív vacsoraprogram.

 

2. nap:

Reggeli után búcsút veszünk Velencétől és utunkat Szlovénia felé folytatjuk. A festői szépségű szlovén kikötővárosba Triesztbe érkezünk. Látnivalók: Mira Mare kastély, Monte Grisa szentély.

A kastély egy sziklacsúcson épült, fehér márványból. Sissi is gyakran látogatta a kastélyt. A kastély Habsburg Miksa (aki I. Ferenc József testvére volt) és felesége, Sarolta részére épült. Miksa osztrák főherceg volt, és ebben a kastélyban fogadta a mexikói küldöttséget, amely felkérte őt mexikói császárnak.

A kastélyt óriási park veszi körül, gyönyörű trópusi növényekkel.

A látnivalók megtekintése után szabadprogram Triesztben. Trieszt elhelyezkedésének köszönhetően az Adria egyik legnagyobb kikötővárosa.

Látnivalók: Piazza Unita d’Italia, azaz a főtér, Városháza, VI. Károly szobra. Verdi Operaház, San Giusto katedrális.

Hazaindulás a késő délutáni órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés a hajnali órákban.

 

Részvételi díj:

35,900,- Ft/fő

 

FELSZÁLLÁSI HELYEK:

Szekszárd- Tolna- Paks- Kalocsa- Baja- Bátaszék- Bonyhád- Pécs- Komló- Dombóvár- Kaposvár

 

A részvételi díj tartalmazza:autóbusz költségei, programok, magyar idegenvezető, középkategóriájú szállás 1 éj reggelivel

A részvételi díj nem tartalmazza:

-        utasbiztosítás: 520 Ft/fő

-        behajózás hajójegy ára: kb. 15 eur / fő, szigettúra: kb. 30 eur / fő

-        étkezés egy hangulatos olasz étteremben (előétel, főétel, desszert vagy kávé): kb. 16 eur / fő

-        35-40 perces gondolázás, min. 6 fő esetén kb. 18 eur / fő

Utasbiztosítás

Mondial EUB

Ajánlatkérés

Nincs sok ideje?
Nem tud választani az ajánlatok közül?
Kérjen személyre szabott árajánlatot.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy le ne maradjon híreinkről, akcióinkról valamint újdonságainkról.

Copyright ROMCAR TRAVEL UTAZÁSI IRODA 2014. | Minden Jog Fenntartva.
még töltünk