Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Utazási ajánlataink +36(20)-411-4552

Autóbusz bérlés +36(20)-936-1674

Írjon nekünk info@romcar.hu

TIROL – DÉL-TIROL – BAJORORSZÁG

2018. 08. 17-20.

 

Ausztria ősi tartománya Tirol, déli része az I. világháború óta Olaszország része, Bajorország pedig már több mint 2 évtizede az egységes Németország legnagyobb területű tartománya Utazásunk során műemlékekben gazdag kisvárosokkal, az Alpokban az érintetlen természettel, s annak csodálatos hegyvilágával találkozhatunk.

A vidék az ellentétek hazája. Az Alpok örök hóval borított csúcsaitól néhány kilométerre szőlőskertek húzódnak. Dorf Tirol és Meran virágpompája kifejezetten mediterrán. Máshol meredek esésű, gyors hegyi patakok és folyók dübörgő zúgása hallható. A havasi legelők virágpompája éles ellenpontja a Dolomitok kopár sziklavilágának. A hegyek ormait várkastélyok koronázzák, a falvak, városok szép templomait történelmi épületek övezik, számos műemlékkel várva az odalátogatót.

Program:

1. nap: Indulás Korareggel (5.00.) Ausztrián, Németországon át Tirolba. Oda úton megállunk Kufsteinben, hogy megcsodáljuk a várost és a várat, melyet I. Miksa császár 1504-ben építetett újjá.
Az erődítmény legnagyobb érdekessége Kaiserturm (Császártorony), ahol azok a cellák vannak, amelyekben a magyar politikai foglyokat őrizték: Wesselényi Miklóst, Batsányi Jánost, Szentjóbi László, Teleki Blanka, Lövey Klára, Szulyovszky Menyhért és Kazinczy Ferenc. Itt raboskodott a 13. számú cellában 1857-1865 között Rózsa Sándor, a híres betyár is. Majd továbbutazás szálláshelyre, vacsora.

 

2. nap: Tirol falu – a gyógyüdülőhely Meran – Trauttmansdorff kastélypark és Dél – Tirol fővárosa Bozen (Ötzi, az ősember)

Reggeli után Tirol faluba utazunk, a vár Tirol tartomány nevét adta. Séta a faluban, majd a vár alatti völgyben fekvő elegáns üdülővárossal, Me­ran­nal (Merano) ismerkedünk meg.  A város az Etsch és Passer folyók találkozásánál Dél-Tirol 2. legnagyobb települése. Mediterrán, szubalpin ég­haj­la­tá­t északról hatalmas hegyek vé­dik. Pálmafák, leanderek, babérfák, sző­lős­ker­tek, gyü­mölcs­fák, s ren­ge­teg virág díszíti a Habsburgok egykor kedvelt nyaralóhelyét. Az elegáns Laubengasse számtalan üzlettel, kávézóval, étteremmel várja az érkezőket.Felkeressüka Meran melletti Trauttmansdorff kas­télyt, s egyben Olaszország leg­szebb kert­jét, ahol Erzsébet királyné is gyakori vendég volt.

Délután Dél-Tirol fővárosába, Bozenbe, (olaszul Bolzano) utazunk. A több mint 500 éve fennálló keskeny Obstplatzról (gyümölcspiac) indulunk, ahol a neves "Sonnenwirt" szálló – ebben szállt meg Goethe és II. József császár is –, s legnagyobb kútja, a Neptunbrunnen áll. Laubengassen, óváros legfontosabb utcáján hangulatos épületek, üzletek között sétálunk a városházáig, majd a Korn- & Waltherplatzhoz érkezünk, ahol a tiroli származású költő, Walther von der Vogelweide márvány szobrát láthatjuk.

3. nap: Neuschwanstein – Garmisch Partenkirchen – Mittenwald

A mai napot Bajorországban töltjük. Füssen városa mellett, egy sziklaszirten áll a Walt Disneyt is megihlető Neuschwanstein kastély. A világ egyik kívül- belül legfényűzőbb kastélyának építtetője II. Lajos király volt. . Egyre beljebb haladva, s megnyílva azt érezzük, hogy a király nem őrült volt, hanem egy a korát megelőző zseni. Legszebb a királyi hálóterem, az ágyat faragások díszítik, falait megannyi freskó és festmény. Az ő kastélyai voltak az elsők, melyek elektromosságot és más, kényelmet szolgáló találmányt használtak, például a liftet. A kastélyt II. Lajos kívánsága ellenére halála után megnyitották, s az azóta Németország egyik legnagyobb turistalátványossága.

Garmisch-Partenkirchenbe (708 m) érkező vendégeket a házak homlokzatát díszítő festmények, a háttérben a Zugspitze hatalmas sziklafalai fogadják.  1936-ban itt tartották az első, téli olimpiai játékokat. A város két település egyesítésével jött létre, 1935-ben. Partenkirchen római erőd volt, Garmisch látnivalók közül kiemelkedő a gótikus eredetű plébániatemplom XIV-XV. századi freskókkal, Richard Strauss villája, és a girbegurba Promenadstrasse.

A mai napot egy sétával fejezzük be, a Bajor-Alpok Lech és Inn folyó közötti hegytömbjei; a Wetterstein-hegység a Zugspitzével, valamint a Karwendel, által körbeölelt hangulatosnál-hangulatosabb szállodával teli bajor hegedűkészítő faluban, Mittenwaldban.

 

 

4. nap: Innsbruck: Reggeli után az Alpok fővárosába, a hatalmas hegyek ölelésében, az Inn folyó partján található Innsbruckba látogatunk. 1964-ben és 1976-ban téli olimpia színhelye volt. A városnéző sétánk Domplatzon indul, ahol megnézzük a Szent Jakab dómot. Nem maradhat ki a Hofkirche, vagy Schwarzmander-Kirche név alatt ismert templom sem. Itt van Miksa császár díszes sírhelye, és a legendás szabadságharcos Andrea Hofer sírja is. Szobrai neves uralkodókat ábrázolnak. Díszes Diadalíve 1765-ben Leopold herceg és Maria Ludovica esküvője alkalmából épült, de emléket állít Mária Terézia esküvőn elhunyt férjének is.Kóstolja meg Ön is a jellegzetes tiroli almás rétest! Majd elindulunk haza, de egy rövid pihenőre megállunk a Mondsee-nél, hogy búcsút vegyünk a csodálatos tájtól.

 

Részvételi díj:

79.900,- Ft/fő

 

FELSZÁLLÁSI HELYEK:

Szekszárd- Tolna- Paks- Kalocsa- Baja- Bátaszék- Bonyhád- Pécs- Komló- Dombóvár- Kaposvár

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbusz költségei, idegenvezetés, szállás: 3 éj félpanzióval

A részvételi díj nem tartalmazza:

  • utasbiztosítás: 520 Ft/fő
  • Belépődíjak (2018 évi alapján): Kufstein 11,00 EUR, Trauttmansdorff kastélypark, Meran:10,00 EUR, Dél-Tiroli RégészetiMúzeumban(Ötzi): 9,00 EUR            , Neuschwanstein kastély: 14,50 EUR + 3 EUR Shuttle

A program minimum 35 fő jelentkezése esetén indul!

Utasbiztosítás

Mondial EUB

Ajánlatkérés

Nincs sok ideje?
Nem tud választani az ajánlatok közül?
Kérjen személyre szabott árajánlatot.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy le ne maradjon híreinkről, akcióinkról valamint újdonságainkról.

Copyright ROMCAR TRAVEL UTAZÁSI IRODA 2014. | Minden Jog Fenntartva.
még töltünk