Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Utazási ajánlataink +36(20)-411-4552

Autóbusz bérlés +36(20)-936-1674

Írjon nekünk info@romcar.hu

Képtalálat a következőre: „krakkó”    Képtalálat a következőre: „auschwitz”     Képtalálat a következőre: „zakopane”

 

KRAKKÓ - AUSCHWITZ - ZAKOPANE (3 NAP/ 2 ÉJ)

 

2019.05.24-26. ÉS 2019.11.01-03.

 

 

 

1. nap: Indulás a hajnali órákban, érkezés Krakkóba a délutáni órákban. A belváros és az óvárosi rész ugyan nem nevezhető nagynak, viszont lenyűgöző. Különösen a főtér, ahol elsőre azt se tudjuk, merre induljunk, annyi a látnivaló. Érkezés függvényében a következő látnivalókat tekinthetjük meg:  Posztócsarnok, Flórián-kapu és a Wawel- dombra épült Királyi vár, mely nem véletlenül része a Világörökségnek. Messziről is impozáns látványt nyújt a vörös téglából épült várfal, egészen biztos, hogy nem fogunk csak úgy elsétálni mellette. Hatalmas a vár, mivel itt található többet közt a Királyi palota és a Waweli székesegyház is. Egy egész napot könnyedén el lehet itt tölteni. A vár területére alapvetően ingyenes a belépés, de ha látni szeretnénk a különböző kiállításokat, akkor azokért fizetni is kell. A királyi vár látogatása után szabadidő, az esti órákban foglaljuk el szállásunkat.

2. nap: Reggeli után Auschwitzba, a leghírhedtebb halálgyárba látogatunk. Az Auschwitz-Birkenau táborkomplexum létesítését Heinrich Himmler birodalmi vezető (Reichsführer), az SS főnöke rendelte el. 1940 és 1942 között az először csak egy volt laktanyaépületből és néhány barakkból álló koncentrációs tábort hatalmas, három fő- és 40-50 altáborból  álló komplexummá építették ki. Leghírhedtebb egysége Auschwitz-II. ismertebb nevén Birkenau volt a megsemmisítő tábor, itt építették fel az első gázkamrát, és e tábor területén hajtották végre a tömeges elgázosításokat. A romló hadi helyzet és a Harmadik Birodalom közeledő bukása miatt 1944 végén Himmler leállíttatta a megsemmisítéseket, majd 1945 januárjában a szovjet csapatok közeledése miatt kiürítették a tábort.

Először Auschwitz I. táborát tekintjük meg, mely az egész komplexum adminisztratív központja volt, majd a túránk további részében felkeressük Birkenau tábort is, ahol több százezer embert tartottak fogva, és körülbelül egymillió embert öltek meg. Az Auschwitzhoz tartozó kisebb táborokkal együtt a legújabb becslések 1,1-1,6 millióra teszik. Az áldozatok emlékére 1947-ben múzeumot hoztak létre az auschwitzi koncentrációs tábor helyén. Különösen figyelemreméltó a 2004-ben átadott magyar nyelvű kiállítás. Visszaérkezés Krakkóba a késő délutáni órákban, szabadidő.

3. nap: Reggeli után folytatjuk útunkat Zakopaneba, Lengyelország kis ékszer dobozába, amit kis faházikók díszítenek. Az egyik legnagyobb turista- és üdülőhely tökéletes síparadicsom télen, nyáron pedig elkápráztató kirándulóhely. A 2000 méter magas csúcsok között szabadprogramra lesz lehetőség a kis főutcán, ahol különböző különlegességet láthatunk és helyi sajtot kóstolhatunk. Ezenkívül fogaskerekűvel feljuthatunk a Gubalowka-hegyre, ahol gyönyörű kilátás vár ránk. Délutáni órákban indulunk haza, érkezés az éjszakai órákban.

 

 

  Képtalálat a következőre: „KRAKKÓ”      Képtalálat a következőre: „AUSCHWITZ”     Képtalálat a következőre: „ZAKOPANE”

 

RÉSZVÉTELI DÍJ: 

45.900Ft

 

 

 

 

A részvételi díj tartalmazza: utazás felsőkategóriás, légkondicionált autóbusszal, idegevenezetés és 2 éj szállás 3*os hotelben reggelivel

A részvételi díj nem tartalmazza: a helyszínen felmerülő belépőjegyek árait: Auschwitz-Birkenau kirándulás kb. 6500Ft/fő (A részvételi szándékot a foglaláskor kérjük jelezni és befizetni!), Wawel: 70PLN/fő (Máriatemplom, Székesegyház, Zsinagóga), sztornó biztosítás: 3%, utasbiztosítás: 490Ft/fő/nap, félpanzió felár: 13.000Ft/fő, egyágyas felár: 12.900Ft/fő/2éj

Utasbiztosítás

Mondial EUB

Ajánlatkérés

Nincs sok ideje?
Nem tud választani az ajánlatok közül?
Kérjen személyre szabott árajánlatot.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy le ne maradjon híreinkről, akcióinkról valamint újdonságainkról.

Copyright ROMCAR TRAVEL UTAZÁSI IRODA 2014. | Minden Jog Fenntartva.
még töltünk