Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Utazási ajánlataink +36(20)-411-4552

Autóbusz bérlés +36(20)-936-1674

Írjon nekünk info@romcar.hu

 

Krakkó- Auschwitz

2018. 03. 16-17.

2018. 05. 26-27.

2018. 11. 03-04.

Az Európa Kulturális Fővárosa megtisztelő címmel kitüntetett, közei egymilliós lakosú Krakkó a legszívesebben látogatott lengyel város. A krakkói városközpontot 1978-ban felvették az UNESCO Kulturális Világörökségi Listájára. A rövid látogatás alakalmával megcsodáljuk Krakkó nevezetességeit, a város szívét, Krakkó főterét és számtalan látnivalóját, a Királyi utat, a királyi várat, a Wawelt és a Waweli Székesegyházat.

Programunk során meglátogatjuk a A Krakkótól 60 kilométerre délre fekvő Oswiecim városkát Lengyelország 1939. szeptemberi lerohanása után, 1939. november 1-jén a Német Birodalomhoz csatolták. A város német nevén – Auschwitz – vált ismertté, az itt felépített legnagyobb náci koncentrációs tábor miatt. Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy megrázó élményt jelent a tábor látogatása!

 

Program:

1. napIndulás a felszállási helytől függően a késő esti / éjszakai órákban. Utazás rövid pihenőkkel, érkezés Auswitzba, a leghírhedtebb halálgyárba a reggeli órákban. 

A Krakkótól 60 kilométerre délre fekvő Oswiecim városkát Lengyelország 1939. szeptemberi lerohanása után, 1939. november 1-jén a Német Birodalomhoz csatolták. A város német nevén – Auschwitz – vált ismertté, az itt felépített legnagyobb náci koncentrációs tábor miatt.Az Auschwitz-Birkenau táborkomplexum létesítését Heinrich Himmler birodalmi vezető (Reichsführer), az SS főnöke rendelte el. Az auschwitzi koncentrációs és megsemmisítő tábort 1940. május 20-án alapították. 1940 és 1942 között az először csak egy volt laktanyaépületből és néhány barakkból álló koncentrációs tábort hatalmas, három fő- és 40-50 altáborból álló komplexummá építették ki. Leghírhedtebb egysége Auschwitz-II. ismertebb nevén Birkenau volt a megsemmisítő tábor, itt építették fel az első gázkamrát, és e tábor területén hajtották végre a tömeges elgázosításokat. A romló hadi helyzet és a Harmadik Birodalom közeledő bukása miatt 1944 végén Himmler leállíttatta a megsemmisítéseket, majd 1945 januárjában a szovjet csapatok közeledése miatt kiürítették a tábort.

Először Auschwitz I. táborát tekintjük meg, mely az egész komplexum adminisztratív központja volt, majd a túránk további részében felkeressük Birkenau tábort is, ahol több százezer embert tartottak fogva, és körülbelül egymillió embert öltek meg. Az Auschwitzhoz tartozó kisebb táborokkal együtt a legújabb becslések 1,1–1,6 millióra teszik. Az áldozatok emlékére 1947-ben múzeumot hoztak létre az auschwitzi koncentrációs tábor helyén. Különösen figyelemreméltó a 2004-ben átadott magyar nyelvű kiállítás.

 A tábor látogatása után utunkat a lengyel főváros, Krakkó felé folytatjuk tovább.

A belváros és az óvárosi rész ugyan nem nevezhető nagynak, viszont lenyűgöző. Különösen a főtér, ahol elsőre azt se tudjuk, merre induljunk, annyi a látnivaló. Látnivalóink: Posztócsarnok, a piactér, Mária-templom, Szent Adalbert-templom, a zsidónegyed

Szálláshely elfoglalása.

Este fakultatív vacsoraprogram egy helyi étteremben.

2. nap: Királyi vár, Wawel, Waweli Szekesegyház

A Wawel-dombra épült Királyi vár nem véletlenül része a Világörökségnek. Messziről is impozáns látványt nyújt a vörös téglából épült várfal, egészen biztos, hogy nem fogunk csak úgy elsétálni mellette. Hatalmas a vár, mivel itt található többek közt a Királyi palota és a Waweli székesegyház is. Egy egész napot könnyedén el lehet itt tölteni. A vár területére alapvetően ingyenes a belépés, de ha látni szeretnénk a különböző kiállításokat, akkor azokért fizetni is kell.

A királyi vár látogatása után szabadidő, a késő délutáni órákban indulunk haza, érkezés a hajnali órákban. 

Részvételi díj:

33.900,-Ft

 

FELSZÁLLÁSI HELYEK:

Szekszárd- Tolna- Paks- Kalocsa- Baja- Bátaszék- Bonyhád- Pécs- Komló- Dombóvár- Kaposvár

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbusz költség, szállás középkategóriás hotel elhelyezéssel, idegenvezetés

A részvételi díj nem tartalmazza:

-        utasbiztosítás: 550 Ft / fő

A program minimum 35 fő jelentkezése esetén indul!

Utasbiztosítás

Mondial EUB

Ajánlatkérés

Nincs sok ideje?
Nem tud választani az ajánlatok közül?
Kérjen személyre szabott árajánlatot.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy le ne maradjon híreinkről, akcióinkról valamint újdonságainkról.

Copyright ROMCAR TRAVEL UTAZÁSI IRODA 2014. | Minden Jog Fenntartva.
még töltünk