Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Utazási ajánlataink +36(20)-411-4552

Autóbusz bérlés +36(20)-936-1674

Írjon nekünk info@romcar.hu

 

BALTIKUM 8 NAP / 7ÉJ

2019.10.19-26.

 

Utazás: kényelmes autóbusszal, idegenvezetéssel

Szállás: Htl *** 1éj Vilnius, 2 éj Riga, 2 éj Tallinn, 2 éj tranzit szálláson 2 ágyas elhelyezéssel a szobák fürdőszobával és TV-vel felszereltek.

Ellátás: reggeli (fakultatív vacsora)

 

1. nap: Magyarország – Szlovákia – Lengyelország:

Elutazás a kora hajnali órákból a megadott felszállási helyről. Folyamatos utazás Lengyelországba, Varsóba rövid pihenőkkel. Szállás elfoglalása.

2. nap: Lengyelország – Litvánia, Vilnius:

Reggeli után tovább utazunk az első Balti állam, Litvánia irányába. Útunkat rövid pihenőkkel szakítjuk meg Lengyelországban.  Mielőtt megérkezünk Vilniusba egy rövid látogatást teszünk Trakai váránál.

3. nap: Litvánia, Vilnius – Lettország, Riga:

Reggelünket Vilnius városának felfedezésével kezdjük.  A Péter és Pál katedrális után a történelmi belváros irányába teszünk egy gyalogos sétátKatedrális, Gediminas szobor, Szent Anna templom, Egyetem. Rövid szabadidő után elindulunk és a Keresztek Hegye, litvánia zarándokhelye lesz a következő állomásunk. Utunkat folytatjuk tovább Lettországba Látnivaló: Rundale Kastély, amit a Baltikum Versaille-ának is szoktak nevezni. A pompás barokk kastély lesz első állomásunk. Szálláshely elfoglalása a Lett fővárosban, Rigában.

4. nap: Lettország, Riga – Észtország, Tallinn:

Rigafelfedezése napunk első programja. Lettország fővárosa, a korábbi „Észak-Párizsnak” nevezett 800 esztendős Riga. A három Balti főváros közül a leglátványosabb és leggyorsabb fejlődést produkálta. A régi épületek visszanyerték eredeti csillogásukat, új vendéglők és bárok nyíltak, az utcákon igazi nagyvárosi nyüzsgés részesei lehetünk. Riga építészet történeti tanulmánynak is beillik, az összes építészeti stílust megtalálhatjuk itt. A Szecessziós negyed kiemelkedő utcái után a történelmi belváros következik (Operaház, Felszabadulási Emlékmű, Feketefejűek háza, Szent Jakab templom.) Rövid szabadidő után tovább utazunk Észtországba. Parnu városa lesz első megállónk, Észtország függetlenségének első kiváltása miatt a mai napig fontos szerepet játszik az észt történelemben. Érkezés Tallinnba az esti órákban.

5. nap: Észtország, Tallinn:

Reggeli után útra kelünk, egész napos gyalogos és autóbuszos városnézés során megtekintjük azAlexander Nevszkij katedrálist, mely az Orosz időket idézi 11 hatalmas harangjával. az óváros hangulatos kis utcáit és a Városháza teret. Ellátogatunk a Kadriorg Palotához, a palotán gazdagon díszített nagyterme a barokk építészet legcsodálatosabb példája, egész Észak-Európában nincs párja. A Finn öböl partjára épült Nagy Péter Oroszcári rezidencia, szökőkutjaival, ápolt kertjével, virág ágyásaival egy kicsit Versailles-t idézi. A Nagy Péter Oroszcár felesége tiszteletére nevezték el Katailn-Völgynek (Kadriorg), és az „Éneklők forradalmának” helyszínére.  Napunkat az Észt Szabadtéri múzeum felfedezésével folytatjuk. A nap folyamán időutazást teszünk a vidék s hajdani Észtországban az Észt szabadtéri múzeumban. A helyiek számára ideális családi piknik számára remek menekülés a városi életből. Hatalmas erdős park 2 évszázados épületekkel, nádfedeles házakkal, falusi iskolával megmutatván miként éltek itt az emberek és harcoltak a túlélésért. Idő függvényében látnivalók: Tallinn-TV-torony (1980as Moszkvai olimpia idején épült, 170m magasból nyíló panoráma), Szent Miklós Templom, Szent Katalin Passage.

6. nap: Észtország, Tallinn – Narva – Tartu – Lettország, Riga:

Mielőtt elhagynánk Észtországot ellátogatunk az észt - orosz határra Narvába. Rövid megálló, majd utazunk tovább Tartuba Észtország második legnagyobb városába. A három Balti állam közül a legészakibb ország Észtország. Nagyságát tekintve fele akkora mint Magyarország, egy nagy lapos alföld, magassága seholsem éri el a 100 métert. Történelme hasonló a Lett és Litván történelemhez. Esti érkezés Rigába.

7. nap: Lettország, Riga – Litvánia, Kaunas – Lengyelország:

Reggeli után ismét Lengyelország felé vesszük az irányt. Útközben még Litvániában, az egykori fővárosban Kaunasban tartunk egy rövid szünetet. A város egy időben ideiglenes fővárosa volt Litvániának ma a második legnagyobb városa. Gyalogos sétával megtekintjük a régi Városházát, Perkunas házat, valamint a Vytautas-Templomot.  Esti órákban érkezünk a lengyel tranzitszállásra.

8. Nap: Lengyelország – Szlovákia – Magyarország:

Reggeli után folyamatos hazautazás, rövid pihenőkkel.

 

Részvételi díj: 119.900 Ft/fő

 

Részvételi díj nem tartalmazza: vacsora felár: 42.000Ft/fő/7éj, BBP biztosítás: 3.920Ft/fő, sztornó biztosítás: 3%

Belépők: Trakai vár: felnőtt: 7 EUR/fő, Rundale kastély: 8 EUR/főA program során a belépők összege kb. 30EUR/fő. Fizetés a helyszínen az idegenvezetőnél.

A program során a belépők összege kb. 30EUR/fő. Fizetés a helyszínen az idegenvezetőnél.

Utasbiztosítás

Mondial EUB

Ajánlatkérés

Nincs sok ideje?
Nem tud választani az ajánlatok közül?
Kérjen személyre szabott árajánlatot.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy le ne maradjon híreinkről, akcióinkról valamint újdonságainkról.

Copyright ROMCAR TRAVEL UTAZÁSI IRODA 2014. | Minden Jog Fenntartva.
még töltünk