Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Utazási ajánlataink +36(20)-411-4552

Autóbusz bérlés +36(20)-936-1674

Írjon nekünk info@romcar.hu

Salzkammergut gyöngyszemei:

Bad Ischl és Hallstatt

 

2018. 06.02.

2018. 09.01.

 

 

A legendák övezte Salzkammergut szívében a hatalmas tömegű Dachstein-hegység lábánál egy különleges gyöngyszem található: Hallstatt, Gosau, Obertraun és Bad Ischl történelmi településeit egy csaknem három és fél ezer éves kulturális örökség köti össze.  A vidék mindenkit magával ragadó vonzereje, valamint annak ipar- és kultúrtörténeti jelentősége ösztönözték az Unescot 1997-ben arra, hogy a Hallstatt-Dachstein-Salzkammergut régiót felvegyék a Világörökség kincsei közé.

 

Program:

Indulás Tolnáról, Szekszárdról és környékéről az éjszakai / hajnali órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, érkezés Bad Ischl-be a reggeli órákban.

Bad Ischl (Felső Ausztria) Salzburg tartomány határán fekvő csendes, igazi klimatikus, biedermeier hangulatú város. Salzkammergut közigazgatási központja világszerte ismert üdülőhely, főként az igen hatásos sós, kénes, lúgos gyógyfürdőiről. A város a Traun folyó völgymélyedésében helyezkedik el, 468 méter magasan. A híres Kaiser villa, melyet Zsófia főhercegné ajándékozott Ferenc József és Sissi számára nászajándékként, ma is látogatható.

 

A híres Császár Villa és a park megtekintése.

A Császárvilla az uralkodói család menedékhelyeként szolgált a nyári hónapokban, messze a Hofburg és a Schönbrunni kastély szigorú protokolljától. A bájos épület ugyanakkor számos fontos döntés helyszíne is volt: Ferenc József császár számos magas rangú államférfit fogadott a villában, és itt írta alá 1914-ben a Szerbiának szóló hadüzenetet. 
A változatlanul megőrzött helyiségek rég letűnt idők hangulatát idézik. A látogatóknak úgy tűnhet, mintha Ferenc József császár csak néhány pillanattal ezelőtt hagyta volna el dolgozószobáját, hogy kedvelt szabadidős tevékenységének, a vadászatnak hódoljon, vagy Erzsébet császárné épp csak a környező parkban tett könnyed séta kedvéért szakította meg rendszeres fitneszprogramját. 

 

A Lehár Villa megtekintése.

Lehár Ferenc nagyon szeretett Bad Ischl-ben lenni, azt mondta, hogy ”itt jutnak eszembe a legszebb dallamok”. 24 Lehár operett született Bad Ischl-ben köztük a „Víg özvegy” is. Előszeretettel töltötte itt idejét 1912-1948 között, s itt is hunyt el 1948-ban.

 

Továbbutazás Hallstattba.

A Hallstatti tó partján elterülő barokk kisváros Ausztria egyik legszebb helye. A tó és a sziklafal közti szűk hely miatt a város a szikla lábához, szorosan egymásra épült házak soraiból áll. A várossal szemben a Hoher Sarstein, déli irányban a Dachstein található. Hallsattban található a világ legöregebb sóbányája, mely 7000 éves múltra tekint vissza. A tó környékét és a települést az UNESCO a világörökség részének nyilvánította.

Rövid séta majd szabad program Hallstattban.

 

Látnivalók:

Hallstatt Főtere - A kisváros főtere talán Ausztria legszebb főtere. Olyan, mint egy mesebeli tér, mesebeli kis virágos házikókkal, és a Szentháromság szoborral a közepén.

Mária mennybemenetele templom - Hallstatt legfőbb nevezetesség a Mária mennybemenetele templom, mely a hegyoldalba épült késő gótikus stílusban.  A templomkert hatalmas munkával készült a sziklafalba vájva, amelyben a város temetője kapott helyet, de végül szűknek bizonyult, ez tette szükségessé a csontház létrejöttét.

Csontház (Beinhaus)- A Csontház a templom melletti kis kápolna, hol a Hallstatti ember a végső nyughelyére lelt. A plébániatemplom kertjében teraszosan kialakított temető hamar elérte határait, így más lehetőség nem lévén a 18-19.  században a korábbi sírokat (8-10 éves) fokozatosan felszámolták. Az azokból előkerült koponyákat megtisztították, kifehérítették majd kalligrafikus betűkkel ráírták az elhunyt nevét, esetenként díszes virágmotívumokat festettek rá és a csontházban helyezték el.

Kulturális Örökség Múzeum: A Múzeumban megismerhetjük sóbányászat szinte összes folyamatát, a bányászok életének minden fontosabb elemét, valamint több szakaszban mutatják be Hallstatt lenyűgöző történetét és fejlődését. A kalandos múzeumi túra 7000 évet utazik vissza a múltba. A kiállítás nem csupán számos eredeti leletet mutat be, mint például egy több ezer éves eredeti vascipő, hanem hatásosan bemutatja az élet számos területeit, a vallást vagy a mindennapi életet, a kultúrát. 

Hazaindulás az esti órákban, folyamatos utazás, rövid pihenőkkel, érkezés a hajnali órákban.

 

Részvételi díj:

14.900,-Ft / fő

 

FELSZÁLLÁSI HELYEK:

Szekszárd- Tolna- Paks- Kalocsa- Baja- Bátaszék- Bonyhád- Pécs- Komló- Dombóvár- Kaposvár

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbusz költség, idegenvezetés

A részvételi díj nem tartalmazza: a helyszínen felmerülő belépőjegyek árait

-        utasbiztosítás: 520 Ft / fő

-        Császár villa és park: felnőtt: kb. 12,9 eur, gyermek 7-16 éves korig kb. 7,5 eur

-        Lehár Villa: felnőtt: kb. 5 eur , gyermek 15 éves korig kb. 2,6 eur

-        Hallstatt Kulturális Örökség Múzeum: felnőtt kb. 7 eur  

 

A program minimum 35 fő jelentkezése esetén indul!

Utasbiztosítás

Mondial EUB

Ajánlatkérés

Nincs sok ideje?
Nem tud választani az ajánlatok közül?
Kérjen személyre szabott árajánlatot.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy le ne maradjon híreinkről, akcióinkról valamint újdonságainkról.

Copyright ROMCAR TRAVEL UTAZÁSI IRODA 2014. | Minden Jog Fenntartva.
még töltünk