Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Utazási ajánlataink +36(20)-411-4552

Autóbusz bérlés +36(20)-936-1674

Írjon nekünk info@romcar.hu

ARANY PRÁGA

2018.03.31-04.01.

2018.04.28-29.

2018.10.20-21.

Egy kellemes kirándulásra invitáljuk Önöket, ahol ezúttal az úti cél Prága!

Az évszázadok során költőket, írókat, zeneszerzőket ihletett meg a cseh főváros hangulata, mely mindig is olyan jelzők dicsfényében fürdött, mint „a Moldván úszó fenséges arany hajó” (Apollinaire), száztornyú város, arany Prága, vagy egyszerűen csak a városok királynője. 

Európa egyik legelragadóbb, leghangulatosabb és a legtöbb építészeti stílust felvonultató városa Prága. A X. században alapított gyönyörű Moldva-parti település szerencsésen átvészelte a legnagyobb világégéseket, így ékszerdobozhoz hasonló történelmi központját 1992-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította.

A történelmi városközpont három része az Óváros (Staré Mesto), a Kisoldal (Malé Strana) és az újváros (Nové Mesto) az UNESCO Világörökség része.

 

Program:      

 

1 nap: Indulás a felszállási helytől függően a késő esti / éjszakai órákban. Utazás rövid pihenőkkel, érkezés Prágába a reggeli órákban. Megérkezés után Prága felfedezésével kezdjük a napot, a Hradzsin, azaz a prágai vár és várnegyed az első úti cél. Várnegyed látnivalók: gótikus Szent Vitus Székesegyház, Strahovi Kolostor, a Loretói Szűz Mária-templom, Arany utcácska.

A várnegyed látogatása után a Mala Stranan át eljutunk az Óvárosba, ahol a zsidónegyedbe nyerhetünk bepillantást. Szállások elfoglalása majd este szabadidő.

Délután lesz idő, hogy elmerüljön a Vencel tér és a Károly-híd forgatagában.

  

Fakultatív program este:

Hajókirándulás a Moldván, ahol 1 órás hajókázás során csodálhatjuk meg Prága szépségeit!  ( Kb 5,400 ft / fő)

Akik romantikus sétára mennének, azoknak javasoljuk a Mala Strana (Kisoldal) felfedezését: festői barokk paloták, mutatós polgárházak, árnyas kertek, templomok és kolostorok váltják egymást.

Akik szeretnének bepillantást nyerni a helyiek életébe, azoknak ajánljuk a Vencel tér nyüzsgő hangulatát, a prágaiak népszerű találkozási helye, a vásárok, kávézók, bárok, diszkók és bárok sokasága várja a turistákat! Megkóstolhatják egy hangulatos helyi sörözőben a hamisíthatatlan cseh sört vagy megkóstolhatják a helyi ételeket pld. knédlit.

2. nap: Prága felfedezése: Vencel tér, séta az újvárosban (Nové Mesto).

A prágai Újváros (cseh nyelven Nové Město) egyike a Prágát létrehozó négy városrésznek, egyben a legfiatalabb is közöttük. A Prágán keresztültekergő Moldva-folyó (Vltava) legöregebb hídja, a Károly-híd (1357-1402) a cseh főváros egyik leghíresebb látványossága és legjellemzőbb szimbóluma.

Újváros látnivalói: Vencel tér, több történelmi esemény színtere, Rendezvények háza (Reprezentációs ház),

Nemzeti Színház, Újvárosi Városháza, Táncoló ház vagy Fred and Ginger (O’Gehry). Havas Boldogasszony-templom


A városnézés után szabadidő, majd búcsút intünk a "száztornyú városnak" hazautazás a délutáni órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel érkezés a hajnali órákban.

 

Részvételi díj:

34.900,-Ft

FELSZÁLLÁSI HELYEK:

Szekszárd- Tolna- Paks- Kalocsa- Baja- Bátaszék- Bonyhád- Pécs- Komló- Dombóvár- Kaposvár

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbusz költség, szállás középkategóriás hotel elhelyezéssel, idegenvezetés

A részvételi díj nem tartalmazza: Utasbiztosítás: 550 Ft / fő

 

A program minimum 35 fő jelentkezése esetén indul!

Utasbiztosítás

Mondial EUB

Ajánlatkérés

Nincs sok ideje?
Nem tud választani az ajánlatok közül?
Kérjen személyre szabott árajánlatot.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy le ne maradjon híreinkről, akcióinkról valamint újdonságainkról.

Copyright ROMCAR TRAVEL UTAZÁSI IRODA 2014. | Minden Jog Fenntartva.
még töltünk